1. #1
    bilgedede - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2012
    Yaş
    62
    Mesajlar
    5.485

    Sponsonlu Bağlantılar
    Asuman Dabak
    Doğum 1 Şubat 1970 (48 yaşında)Akhisar, Manisa, Türkiye
    Milliyet Türk
    Meslek Oyuncu, seslendirmen ve eski sunucu
    Etkin yıllar 1990-günümüz
    Evlilik(ler) Ümit Birsel (2005-2014)
    Resmî site asumandabak.com

    Asuman Dabak (d. 1 Şubat 1970; Akhisar, Manisa), Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısı.


    1 Şubat 1970 tarihinde, Akhisar'da dünyaya geldi. Sanat hayatına Bahçelievler Belediye Tiyatrosu'nda başlayan Asuman Dabak, seslendirme üzerine çalışmalar yaptı. Turizm ve otelcilik okuyan, ancak oyunculuk eğitimi almamış olan sanatçı, buna rağmen, iyi gözlemcilik ve yorumculuk yeteneğiyle tiyatrodan sonra kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Ekranlarda ilk olarak Örümcek dizisindeki Emine rolüyle boy gösterdi. Tatlı Hayat dizisindeki Menekşe rolü ile ilgi topladı. Özel bir televizyon kanalında sunuculuk yaptı. 2006'da Asuman Dabak Tiyatrosu'nu kurdu.


    Rol aldığı bazı oyunlar

    • Aya Maya Kumpanya
    • Kaç Baba Kaç
    • Şen Şakrak Kabare
    • Annem 40 Yaşında Babaannem 20
    • Şaşkın Aşıklar
    • Çık Çıkabilirsen İşin İşinden
    • Boing Boing
    • Papaz Kaçtı
    • Bu Oyun Başka Oyun
    • Şahane Düğün

    Filmografisi

    • Acı Aşk - 2016
    • Seni Seviyorum Adamım-2014
    • Ezra(dizi) -2014
    • Pis Yedili - 2011-
    • Nuri - 2011
    • Leyla ile Mecnun - 2011
    • Çakıl Taşları - 2010
    • Geniş Aile - 2010
    • Yalancı Romantik - 2009
    • Haneler - 2009
    • Süper Babaanne - 2008
    • Cumhur Cemaat - 2007
    • Adem'in Trenleri - 2007
    • Ayda - 2007
    • Üç Tatlı Cadı - 2007
    • Tövbe - 2006
    • Bir İhtimal Daha Var - 2006
    • Erkek Tarafı - 2005
    • Şans Kapıyı Kırınca - 2004
    • Dayı - 2004
    • Hürrem Sultan - 2003
    • Tatlı Hayat- 2001
    • Baykuşların Saltanatı - 2000
    • Hayat Bağları - 1999
    • Örümcek - 1998
    • Kara Melek - 1996
    • Böyle mi Olacaktı
    • Tatlı Kaçıklar
    • Gurbetçiler

  2. #2
    bilgedede - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2012
    Yaş
    62
    Mesajlar
    5.485









Hızlı Cevap Hızlı Cevap

Lütfen aşağıdaki boşluğa "421kt" yazın.

Giriş

Giriş