1. #1
    bilgedede - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2012
    Yaş
    62
    Mesajlar
    5.485

    Sponsonlu Bağlantılar
    Alev Baymur
    Doğum 1965
    Türkiye
    Meslek Sinema oyuncusu, Balerin
    Etkin yıllar 1983-2000

    Alev Baymur (d. 1965) Türk sinema ve tiyatro oyuncusu, balerin.

    8 yaşındayken Ankara Devlet Konservatuvarı'nı kazanan sanatçı, bale, piyano, solfej, karter canlandırma derslerini gördü. Sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Televizyonda program ve sunuculuk yaptı. Amerika'da dans dersleri alarak, Türkiye'nin ilk dans ajansını kurdu. 2002'de CHP'ye üye olarak politikaya girdi. Seçimlerde milletvekili adayı oldu. Baymur, Devlet sanatçısı statüsünü alan ilk balerindir.


    Ödülleri
    • 1990 "Küçük Dünyalar" En iyi kadın drama oyuncusu ödülü.

    Filmografisi

    • 1983: Kurt ve Kuzu
    • 1990: Sayın Başkan
    • 1990: Küçük Dünya
    • 1993: Barışta Savaşanlar
    • 1993: Gelincik Tarlası
    • 1996: Gölgeler Uzarken
    • 2000: Parmak Ucundaki Yaşamlar
    • 2000: Serada Aşk

  2. #2
    bilgedede - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2012
    Yaş
    62
    Mesajlar
    5.485









Hızlı Cevap Hızlı Cevap

Lütfen aşağıdaki boşluğa "421kt" yazın.

Giriş

Giriş